Internet, wie kent het niet?

Netwerkverbindingen: Essentieel voor organisaties

Een betrouwbare, snelle en veilige internetverbinding is onmisbaar voor elke organisatie die succesvol wil zijn. Stel je voor wat er gebeurt als er geen netwerk beschikbaar is: e-mails kunnen niet worden verzonden of ontvangen, toegang tot cloud-bestanden is onmogelijk en diverse applicaties worden onbruikbaar. Trage netwerken kunnen bovendien leiden tot aanzienlijk tijdverlies en frustraties bij medewerkers.

Naast de betrouwbaarheid en snelheid van het netwerk, is de beveiliging ervan essentieel. Het is belangrijk om de gegevens die over het netwerk worden verstuurd, te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en de privacy van bedrijfsinformatie te waarborgen.

Onze uitgebreide netwerkoplossingen zorgen voor robuuste, professionele netwerken die optimaal beveiligd zijn en passen bij de unieke behoeften van uw organisatie. We bieden high-availability (HA) oplossingen, zoals dual-homed netwerken en 5G-backup, om ervoor te zorgen dat uw bedrijfskritische processen altijd operationeel blijven, zelfs bij netwerkstoringen.

Bij het implementeren van onze netwerkoplossingen houden we rekening met de specifieke eisen van uw organisatie. Hierdoor kunnen we een op maat gemaakt systeem bieden dat de beste prestaties en beveiliging garandeert. Ons doel is om u een netwerk te bieden dat een solide basis vormt voor de technologische infrastructuur van uw organisatie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over verbindingsproblemen of beveiligingsrisico’s. Met onze oplossingen kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten en de groei van uw bedrijf.

Hoi,

Ik ben Rick Bosch, Netwerkbeheerder bij NetGroep en ik begeleid je met
alle liefde naar een betrouwbaar netwerk. 

Maak een afspraak
Rick

Glasvezel internet

Met zakelijk glasvezelinternet profiteert uw bedrijf van ongekende snelheden. Razendsnel up- en downloaden, telefonie, pintransacties, camerabeveiliging en alarmsystemen? Alles is mogelijk via één veelzijdige glasvezelverbinding. De schaalbare bandbreedte past zich moeiteloos aan uw bedrijfsgroei aan.

Internet via Kabel / COAX

Als glasvezel (nog) niet beschikbaar is op uw bedrijfslocatie, vormt zakelijk internet via de kabel een uitstekend alternatief. Oorspronkelijk bedoeld voor televisie, maar inmiddels al jaren een betrouwbare en beproefde internetoplossing voor talloze toepassingen.

VDSL en BVDSL

Zakelijk VDSL en BVDSL maken gebruik van een of meerdere betrouwbare koperen telefoonlijnen. Deze opties zijn uitstekende alternatieven wanneer glasvezel niet beschikbaar is op uw locatie, maar u toch hoge internetsnelheden wenst voor uw bedrijf. 

Bij NetGroep geloven we dat succesvolle bedrijven gedreven worden door innovatie. We bieden daarom een unieke combinatie van expertise in IT, telecom, netwerken en domotica, waarmee we onze klanten volledig ontzorgen. Ons team van specialisten creëert nieuwe oplossingen en adviseert over innovative mogelijkheden.

Lees meer

Veel gestelde vragen

Glasvezel internet is een hoogwaardige breedbandverbinding die gebruik maakt van dunne glasvezelkabels om data via lichtsignalen te verzenden, wat resulteert in snelle en betrouwbare connectiviteit.

Glasvezel biedt hogere snelheden, betere betrouwbaarheid, lagere latency, grotere bandbreedtecapaciteit en is minder gevoelig voor interferentie in vergelijking met traditionele koperen verbindingen zoals coax en DSL.

Coax-kabelinternet gebruikt koperen kabels die oorspronkelijk zijn ontworpen voor televisie, terwijl glasvezel gebruik maakt van glasvezelkabels voor snellere en betrouwbaardere verbindingen met hogere capaciteit.

Ja, glasvezel ondersteunt triple-play diensten, waaronder internet, televisie en telefonie, via één enkele verbinding, wat zorgt voor gemak en kostenefficiëntie.

VDSL (Very-high-bit-rate Digital Subscriber Line) is een DSL-technologie die hogere internetsnelheden levert over bestaande koperen telefoonlijnen in vergelijking met traditionele ADSL-verbindingen.

BVDSL (Bonded VDSL) is een technologie waarbij meerdere VDSL-lijnen worden gecombineerd om hogere snelheden en betrouwbaarheid te bieden, vooral handig voor locaties waar glasvezel niet beschikbaar is.

VDSL en BVDSL bieden hogere snelheden en betere prestaties dan ADSL, vooral op kortere afstanden. BVDSL verhoogt de capaciteit door meerdere VDSL-lijnen te bundelen, wat resulteert in nog betere prestaties.

Glasvezel biedt snelheden tot 10 Gbps of hoger, coax-kabelsnelheden variëren van 50 Mbps tot 1 Gbps, terwijl VDSL-snelheden variëren van 15 Mbps tot 100 Mbps en BVDSL-snelheden kunnen oplopen tot 200 Mbps.

Multi-homed of redundant internet verwijst naar het gebruik van meerdere internetverbindingen van verschillende providers of verschillende toegangspaden om netwerkcontinuïteit en betrouwbaarheid te waarborgen bij storingen.

De voordelen omvatten verbeterde netwerkbeschikbaarheid, hogere betrouwbaarheid, bescherming tegen enkele storingen, betere prestaties en load balancing, en de mogelijkheid om geplande onderhoudsperioden te doorstaan zonder downtime.

Multi-homed of redundant internet maakt gebruik van meerdere internetverbindingen, routerconfiguraties en netwerkprotocollen (zoals BGP) om verkeer over de beschikbare verbindingen te verdelen en automatisch over te schakelen bij storingen.

Als uw bedrijf afhankelijk is van een constante internetverbinding voor kritieke applicaties, diensten en communicatie, is het overwegen van multi-homed of redundant internet zinvol om downtime en financiële gevolgen te minimaliseren.

Azure Virtual Desktop is een cloudgebaseerde virtuele desktopinfrastructuur (VDI) die u in staat stelt Windows- en Linux-desktops en -apps op elk apparaat uit te voeren. Het biedt beveiligde, schaalbare en kosteneffectieve oplossingen voor bedrijven van elke omvang.

AVD is geïntegreerd met het Azure-platform en biedt unieke voordelen zoals elasticiteit, kostenoptimalisatie en naadloze integratie met Microsoft 365 en andere Azure-services.

AVD ondersteunt Windows 10, Windows Server, Windows 7 (met Extended Security Updates) en Linux-gebaseerde besturingssystemen.

Ja, u kunt uw bestaande applicaties en data migreren naar AVD, wat zorgt voor een soepele overgang zonder downtime of gegevensverlies.

AVD biedt geavanceerde beveiligingsfuncties zoals Azure Active Directory-integratie, multi-factor authenticatie, versleuteling van gegevens en inzicht in beveiligingsrisico’s.

AVD kan op bijna elk apparaat worden gebruikt, inclusief Windows, macOS, iOS, Android en HTML5-webbrowsers.

AVD biedt uitstekende prestaties, zelfs over trage of onbetrouwbare netwerkverbindingen, dankzij geoptimaliseerde protocollen zoals Remote Desktop Protocol (RDP) en RemoteFX.

Ja, AVD kan worden geïntegreerd met andere cloud- en on-premises infrastructuur, waardoor u flexibiliteit en keuze hebt in uw IT-omgeving.

AVD biedt hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid door gebruik te maken van Azure’s wereldwijde datacenterinfrastructuur en automatische load balancing.

Ja, u kunt uw bestaande beveiligings- en beheertools integreren met AVD, waardoor u een consistente beveiligings- en beheerervaring krijgt.

AVD ondersteunt een breed scala aan applicaties, van productiviteitssoftware tot grafisch intensieve 3D-applicaties en alles daartussenin.

Ja, u kunt voorwaardelijke toegangsbeleid implementeren om de toegang tot AVD te beperken op basis van locatie, apparaattype, gebruikersgroep en andere criteria.

AVD maakt gebruik van Azure’s ingebouwde back-up- en disaster recovery-oplossingen, zoals Azure Backup en Azure Site Recovery, om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn en snel kunnen worden hersteld in geval van een calamiteit.