Azure beveiliging op topniveau

In één keer 100% ISO en wereldwijd gecertificeerd

Kies met Microsoft Azure in één keer voor maximaal gecertificeerde beveiliging op topniveau. Microsoft beschikt over ruim 60 certificeringen, zowel voor ISO in Europa als voor de belangrijkste standaarden op andere continenten. Je kiest voor de beste beveiliging, waarmee je voor iedere aanbesteding haast automatisch voldoet aan de certificeringsvereisten.

Optimaal beveiligd en maximaal gecertificeerd

Steeds meer opdrachtgevers vragen om ISO- en andere certificeringen in hun aanbestedingen. Dat geldt voor overheden, net als voor steeds meer grote en kleine private organisaties.

Met Microsoft Azure kies je voor een cloudomgeving die zowel in Nederland, in Europa als wereldwijd optimaal gecertificeerd is. Microsoft beschikt over alle certificeringen voor gegevensopslag, belangrijke procedures, veiligheidseisen en dataverwerking.

Bovendien voldoet de cloudoplossing automatisch aan de eisen van cyberverzekeraars. Die eisen van steeds meer bedrijven dat ze hun IT laten doen door specialisten met (ISO)certificeringen. Je voldoet aan alle vereisten, dus voorkomt eventuele twijfels bij jouw klanten.

Bijna 2 miljard dollar per jaar aan beveiliging

Met Microsoft Azure kies je voor de veiligste cloudomgeving die er beschikbaar is. Daar waar bedrijven vanaf 200 tot 300 werkplekken een security officer aannemen en 100.000 euro beveiligingsbudget beschikbaar maken besteedt Microsoft jaarlijks bijna 2 miljard dollar.

Microsoft bewaakt de complete Azure-cloud met 30 tot 40 FTE. Dat zijn beveiligingsspecialisten van het hoogste niveau, die in shifts 24/7 werken vanuit een control room met zicht op alles wat zich digitaal voordoet. Zij lossen problemen op, vóórdat jij daar iets van merkt.

Optimale beveiliging op maximale schaal

Serieuze SaaS- en cloudaanbieders hebben zo’n 100 eigen servers staan, die ze goed beveiligen. Microsoft draait wereldwijd 5 miljoen servers, met beveiliging van het hoogste niveau. De schaalgrootte maakt betere beveiliging mogelijk.

Wij brengen de hypercloud en hyperbeveiliging van grote enterprises naar het MKB. Zo helpen we je veilig te werken, volledig (ISO)gecertificeerd en met de betrouwbaarheid van een van de grootste techbedrijven ter wereld. Wij werken voor klanten die niets aan het toeval willen overlaten.

Hoi,

Ik ben Robbert de Oude, IT Manager bij NetGroep en ik begeleid je met alle liefde naar een veilige oplossing.

Maak een afspraak

Azure AD

Versterk de beveiliging met Azure Active Directory voor gebruikersidentiteiten, toegangsbeheer en authenticatie bij applicaties en resources.

Azure Security Center

Profiteer van inzicht, aanbevelingen en geavanceerde beveiligingsmaatregelen voor uw resources met het Azure Security Center.

Azure Firewall

Bescherm uw netwerk tegen bedreigingen met een schaalbare, cloud gebaseerde firewall die geavanceerde filtermogelijkheden biedt.

Azure Private Link

Verhoog beveiliging door Azure-services via eigen verbindingen te benaderen, openbare internet blootstelling te verminderen.

Bij NetGroep geloven we dat succesvolle bedrijven gedreven worden door innovatie. We bieden daarom een unieke combinatie van expertise in IT, telecom, netwerken en domotica, waarmee we onze klanten volledig ontzorgen. Ons team van specialisten creëert nieuwe oplossingen en adviseert over innovative mogelijkheden.

Lees meer

Veel gestelde vragen over Azure Beveiliging

Het gedeelde verantwoordelijkheidsmodel in Azure is een raamwerk waarbij Microsoft verantwoordelijk is voor de beveiliging van de cloudinfrastructuur, terwijl klanten verantwoordelijk zijn voor de beveiliging binnen hun Azure-omgevingen. Dit betekent dat u moet zorgen voor de beveiliging van uw applicaties, gegevens, besturingssystemen en netwerken.

Azure Identity and Access Management (IAM) helpt bij het beveiligen van uw omgeving door het beheren van toegangsrechten en het toewijzen van rollen aan gebruikers, groepen en services. Het biedt controle over wie toegang heeft tot welke bronnen en stelt u in staat om het principe van least privilege toe te passen, wat het risico op ongeautoriseerde toegang vermindert.

Azure Multi-Factor Authentication (MFA) verhoogt de beveiliging door gebruikers te verplichten om twee of meer verificatiemethoden te gebruiken voordat ze toegang krijgen tot beveiligde bronnen. Dit voorkomt ongeautoriseerde toegang als gevolg van gestolen of zwakke wachtwoorden, omdat aanvallers naast het wachtwoord ook toegang moeten hebben tot de tweede verificatiemethode, zoals een sms-code, authenticator-app of hardware-token.

Azure Security Center is een geïntegreerde beveiligingsbeheertool die inzicht biedt in uw Azure-omgeving en helpt bij het identificeren, beoordelen en mitigeren van beveiligingsrisico’s. Het biedt aanbevelingen voor het verbeteren van de beveiligingsconfiguratie, controleert voortdurend op bedreigingen en helpt bij het onderzoeken en reageren op beveiligingsincidenten.

Azure versleutelt gegevens zowel in rust als tijdens overdracht. In rust wordt gegevensversleuteling toegepast met behulp van Azure Storage Service Encryption (SSE) of klantbeheerde sleutels. Tijdens de overdracht wordt gegevensversleuteling gehandhaafd via SSL/TLS-protocollen om de vertrouwelijkheid en integriteit van gegevens te waarborgen.

Azure heeft meer dan 60 wereldwijde beveiligingscertificeringen, waaronder ISO 27001, ISO 27017, ISO 27018, SOC 1, SOC 2, SOC 3, PCI DSS, HIPAA, GDPR en meer. Deze certificeringen tonen aan dat Azure voldoet aan strikte beveiligingsnormen en nalevingsvereisten voor gegevensbescherming, privacy en operationele beveiliging.

Azure biedt verschillende functies en services voor netwerkbeveiliging, zoals Network Security Groups (NSG), Application Security Groups (ASG), Azure Firewall en Azure DDoS Protection. Deze tools helpen bij het regelen van toegang, het scheiden van netwerkverkeer, het filteren van kwaadaardige aanvallen en het beschermen tegen DDoS-aanvallen om de veiligheid en prestaties van uw netwerk te waarborgen.

Azure Private Link is een dienst die veilige en privé-toegang tot Azure PaaS-diensten biedt via een privé-IP-adres in uw Virtual Network (VNet). Hierdoor worden gegevens niet blootgesteld aan het openbare internet, waardoor het risico op gegevenslekken en aanvallen van buitenaf wordt verkleind.

Azure Confidential Computing is een technologie die gevoelige gegevens beschermt terwijl ze in gebruik zijn in de cloud. Het maakt gebruik van hardwaregebaseerde Trusted Execution Environments (TEE) om gegevens tijdens verwerking te isoleren en te versleutelen, waardoor ze veilig zijn tegen ongeautoriseerde toegang, zelfs door Microsoft-medewerkers of beheerders.

Azure Site Recovery is een Disaster Recovery as a Service (DRaaS) oplossing die geautomatiseerde replicatie, failover en herstel van virtuele machines mogelijk maakt tussen Azure-regio’s of on-premises datacenters. Dit zorgt voor bedrijfscontinuïteit en gegevensbescherming bij uitval van de primaire locatie of een regionale storing.

Azure Information Protection (AIP) is een oplossing voor gegevensclassificatie en -bescherming die helpt bij het identificeren, labelen en beveiligen van gevoelige informatie. AIP maakt gebruik van encryptie, toegangscontrole en beleidsregels om ongeautoriseerde toegang en gegevenslekken te voorkomen, ongeacht waar de gegevens zich bevinden of met wie ze worden gedeeld.

Azure Policy is een governance-tool waarmee u regels en beleidsregels kunt definiëren en afdwingen voor uw Azure-bronnen. Hiermee kunt u naleving van best practices, industriestandaarden en wettelijke voorschriften waarborgen, en risico’s en beveiligingslekken proactief beheren door te zorgen voor consistente configuraties en instellingen.

Azure Sentinel is een cloud-native Security Information and Event Management (SIEM) en Security Orchestration, Automation and Response (SOAR) oplossing. Het verzamelt, analyseert en correleert beveiligingsgebeurtenissen uit verschillende bronnen om bedreigingen te detecteren, te onderzoeken en erop te reageren. Azure Sentinel helpt u om sneller te reageren op beveiligingsincidenten en maakt gebruik van ingebouwde AI en automatisering om valse positieven te verminderen en het beveiligingsbeheer te vereenvoudigen.

Azure Active Directory (Azure AD) is een cloudgebaseerde identiteits- en toegangsbeheeroplossing die single sign-on (SSO) en multi-factor authenticatie (MFA) biedt voor uw apps en services. Het stelt u in staat om centraal beheer en beveiliging van gebruikersidentiteiten en toegangsrechten te implementeren, waardoor u de kans op ongeautoriseerde toegang en identiteitsdiefstal vermindert.

Azure Bastion is een beheerde jump host-service die veilige en geïsoleerde toegang tot uw Azure Virtual Machines (VM’s) biedt zonder dat u ze hoeft bloot te stellen aan het openbare internet. Het vermindert het aanvalsoppervlak door beveiligde verbindingen via SSH of RDP te bieden, en helpt bij het voorkomen van ongeautoriseerde toegang en potentiële bedreigingen.

Azure Key Vault is een beveiligde opslagservice voor het beheren van geheime informatie zoals sleutels, certificaten en wachtwoorden. Het zorgt voor gecentraliseerde opslag, toegangsbeheer en auditing van geheime informatie en helpt u om gevoelige gegevens veilig en geïsoleerd te houden, waardoor het risico op blootstelling en misbruik wordt verminderd.

Enkele beste beveiligingspraktijken voor Azure Storage zijn het inschakelen van Azure Storage Service Encryption (SSE) voor gegevens in rust, het gebruik van HTTPS voor gegevensoverdracht, het beheren van toegangsrechten met Shared Access Signatures (SAS) en Azure AD-integratie, het inschakelen van Azure Private Endpoint voor privétoegang en het bewaken van opslagactiviteiten met behulp van Azure Monitor en Azure Security Center.

Azure DDoS Protection is een service die uw Azure-toepassingen beschermt tegen Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen. Het monitort en analyseert netwerkverkeer om kwaadaardige aanvallen te detecteren en automatisch mitigerende maatregelen toe te passen, zoals het filteren van kwaadaardig verkeer en het toepassen van schaalbaarheidsmaatregelen om de beschikbaarheid en prestaties van uw toepassingen te waarborgen.

Azure Advanced Threat Protection (ATP) is een cloudgebaseerde beveiligingsoplossing die helpt bij het identificeren, detecteren en onderzoeken van geavanceerde bedreigingen, gecompromitteerde identiteiten en kwaadwillige acties in uw Azure-omgeving. Het maakt gebruik van gedragsanalyse, machine learning en bedreigingsinformatie om verdachte activiteiten te identificeren en u te waarschuwen, zodat u snel kunt reageren en de impact van beveiligingsincidenten kunt minimaliseren.

Om uw Azure-beveiligingsconfiguratie regelmatig te controleren en te verbeteren, kunt u gebruikmaken van Azure Security Center, dat aanbevelingen biedt op basis van best practices en uw nalevingsstatus. Voer bovendien regelmatig beveiligingsbeoordelingen uit, controleer de toegangsrechten en rollen van gebruikers, update en patch uw systemen, en implementeer gelaagde beveiligingsmaatregelen zoals MFA, versleuteling en netwerkisolatie om een robuuste beveiligingsstrategie te behouden.