Wat doet een systeembeheerder?

De held van IT

Wie is de Systeembeheerder?

Een systeembeheerder is een ICT-specialist die de verantwoordelijkheid draagt voor het beheer en onderhoud van de ICT-omgeving binnen uw organisatie. Deze professional zorgt ervoor dat alle computersystemen en netwerken optimaal functioneren, veilig zijn, correct verbonden zijn en gebruiksvriendelijk zijn.

Wat Doet een Systeembeheerder?

De taken van een systeembeheerder zijn divers en essentieel voor de soepele werking van uw bedrijf. Deze taken kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën:

  1. Verzorgen: Systeembeheerders houden de besturingssystemen en software up-to-date, verzorgen back-ups van gegevens, beveiligen de gegevens en het netwerk, onderhouden de servers en documenteren over het functioneren van het systeem.
  2. Oplossen: Bij storingen of andere ICT-problemen staat de systeembeheerder klaar om deze te voorkomen of op te lossen.
  3. Managen: Systeembeheerders bieden ondersteuning aan de medewerkers en adviseren het management over mogelijke verbeteringen rond ICT.

Waarom een Systeembeheerder Onmisbaar is

Elke organisatie maakt gebruik van systemen die verbinding zoeken met een serveromgeving, zoals computers, telefoons en andere apparaten. Een systeembeheerder is cruciaal om deze systemen efficiënt en veilig te laten functioneren.

De Voordelen van een Externe Systeembeheerder

Het uitbesteden van uw IT aan externe partners zoals NetGroep.nl biedt tal van voordelen. U hoeft zich niet bezig te houden met het salaris en de verzekeringen van de systeembeheerder en u hoeft geen tijd te investeren in de werving en training van systeembeheerders.

Systeembeheerder vs Netwerkbeheerder

Hoewel de taken van een systeembeheerder en een netwerkbeheerder elkaar kunnen overlappen, richt netwerkbeheer zich vooral op het controleren van de netwerken. In grotere bedrijven is netwerkbeheer vaak een losstaande functie vanwege de complexiteit.

Bij NetGroep.nl staan we klaar om u te helpen met al uw IT-gerelateerde zaken, inclusief systeem- en netwerkbeheer. Neem vandaag nog contact met ons op!

Hoi,

Ik ben Robbert, IT expert bij NetGroep

Maak een afspraak
Robbert de Oude