Thuiswerk Ervaringen: Frustraties, Voordelen en Tips van NetGroep

Maar op kantoor is het ook erg gezellig, toch?

NetGroep, uw IT-specialist

Thuiswerken kan een scala aan uitdagingen met zich meebrengen, vooral als je nieuw bent in dit domein. Hoe creëer je een effectieve werkplek? Hoe kun je efficiënt samenwerken met je team op afstand? En welke nieuwe frustraties kan thuiswerken opleveren? Ontdek de thuiswerkervaringen van NetGroep, uw betrouwbare ICT-partner in Zierikzee, Zeeland.

Thuiswerken in het Tijdperk van COVID-19

Met de COVID-19 pandemie die ons dwingt om thuis te blijven, is het aantal thuiswerkers exponentieel gestegen. Dit heeft geleid tot nieuwe technologische uitdagingen. Bij NetGroep zijn we benieuwd hoe thuiswerkers in Nederland deze nieuwe manier van werken ervaren.

Technologische Thuiswerkervaringen

Hoe tevreden zijn werknemers over de technologische ondersteuning die hun organisaties bieden voor thuiswerken? Uit onze ervaring blijkt dat de meerderheid tevreden is over de ondersteuning die ze krijgen. Echter, er zijn ook uitdagingen, zoals het ontbreken van duidelijke afspraken en verwachtingen rond het thuiswerken. Bij NetGroep helpen we organisaties om duidelijke richtlijnen en ondersteuning te bieden voor thuiswerken.

Thuiswerktools

Bijna iedereen gebruikt applicaties om op afstand samen te werken. Maar het gebruik van veel verschillende applicaties kan ook frustrerend zijn. Daarom adviseren we bij NetGroep het gebruik van geïntegreerde platforms die zowel samenwerking als communicatie ondersteunen.

ICT-werkplek

Het inrichten van een effectieve thuiswerkplek kan een uitdaging zijn. Daarom adviseren we bij NetGroep om een aparte werkplek in te richten, uitgerust met de juiste tools en technologie. Dit helpt om afleiding te minimaliseren en de productiviteit te verhogen.

Werktijden

Het aanhouden van reguliere werktijden kan helpen om een goede balans tussen werk en privé te behouden. Bij NetGroep adviseren we om zoveel mogelijk de reguliere werktijden aan te houden en te zorgen voor een ritme en goede structuur van de dag.

Productiviteit

Bijna de helft van de mensen ervaart een lichte tot sterke stijging in hun productiviteit bij het thuiswerken (44%), terwijl 39 procent aangeeft even productief te zijn als op kantoor. Thuiswerkers geven aan dat ze zich beter kunnen concentreren (30%) en waarderen de flexibiliteit om hun tijd zelf in te delen (48%). Het grootste voordeel van thuiswerken is echter het wegvallen van de reistijd naar en van kantoor (74%). Aan de andere kant missen veel mensen het directe contact met collega’s (74%) en zien ze de uitdaging om op afstand met collega’s samen te werken (43%). Ons advies? Blijf in nauw contact met je collega’s, zelfs als het niet direct werkgerelateerd is. Een simpel telefoontje kan helpen om de banden aan te halen en op de hoogte te blijven van elkaars ontwikkelingen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden en wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van thuiswerken? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team in Zierikzee, Zeeland. Onze ICT-professionals staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen de juiste oplossingen voor uw bedrijf te vinden.