Phishing: Wat is het en hoe kunt u het voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen

NetGroep, uw IT-specialist

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit waarbij criminelen proberen uw persoonlijke gegevens of geld te stelen door zich voor te doen als een betrouwbare instantie. Dit kan via e-mail, telefoon of zelfs via valse websites. Het is een groeiend probleem, maar bij NetGroep in Zierikzee, Zeeland, hebben we de expertise om u te helpen uw bedrijf te beschermen.

Hoe werkt phishing?

Phishing-aanvallen kunnen op verschillende manieren plaatsvinden. De meest voorkomende vorm is via e-mail, waarbij de aanvaller zich voordoet als een betrouwbare instantie, zoals uw bank of een overheidsinstelling. Deze e-mails bevatten vaak een link naar een valse website waar u wordt gevraagd om in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra u deze gegevens invoert, hebben de aanvallers toegang tot uw account.

Phishing kan ook plaatsvinden via telefoon, SMS, applicaties op smartphones en zelfs via samenwerkingsapplicaties. Het is belangrijk om altijd alert te zijn en nooit persoonlijke gegevens te delen via deze kanalen, tenzij u absoluut zeker weet dat het verzoek legitiem is.

Hoe kan NetGroep u helpen?

Bij NetGroep begrijpen we hoe belangrijk het is om uw bedrijf te beschermen tegen phishing-aanvallen. Daarom bieden we een reeks diensten aan om u te helpen uw bedrijf veilig te houden.

Een van de meest effectieve manieren om phishing te voorkomen, is door uw medewerkers op te leiden om deze aanvallen te herkennen. We bieden ‘Security Awareness’-trainingen aan waarin we uw medewerkers leren hoe ze phishing-aanvallen kunnen herkennen en wat ze moeten doen als ze een verdachte e-mail of bericht ontvangen.

Daarnaast kunnen we u ook helpen met het opzetten van technische maatregelen om uw bedrijf te beschermen. Dit kan variëren van het instellen van spamfilters en firewalls tot het implementeren van tweefactorauthenticatie voor al uw accounts.

Neem contact op

Bent u gevestigd in Zeeland en wilt u meer weten over hoe u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing? Neem dan contact op met NetGroep in Zierikzee. We hebben de expertise en ervaring om u te helpen uw bedrijf veilig te houden in het digitale landschap. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.