Steeds meer organisaties zijn in grote mate afhankelijk van IT, dus het is belangrijk dat dit goed werkt. De betrouwbaarheid was nog nooit zo belangrijk. Problemen leiden tot kosten, kunnen reputatieschade veroorzaken of kunnen zelfs leiden tot schadeclaims. We onderscheiden algemene oplossingen en typisch gebruik van onnodig ingewikkeld IT-jargon moeiteloos van een concreet advies op basis van kwaliteit.

We garanderen zekerheid en transparantie, twee elementen die van groot belang zijn. De IT Audits die we bij NetGroep doen met onze IT-Auditors, die deskundig en onafhankelijk te werk gaan. Zo beoordelen we IT-systemen, informatiebeveiliging en zorgen we voor de afstemming met bedrijfsprocessen.

De IT-omgeving vernieuwen of uitbreiden en voorkomen dat u binnen een paar jaar opnieuw toe bent aan een totale vernieuwing? We analyseren uw organisatie en kennen de ontwikkelingen op het gebied van IT. Aan de hand daarvan kunnen we u strategisch adviseren over de inzet van IT. Volledig op maat en in lijn met zowel uw bedrijfscultuur als de specifieke doelstellingen.

Wenst u een IT-specialist aan tafel die meedenkt bij belangrijke beslissingen of waarschuwt wanneer u belangrijke zaken over het hoofd ziet? Neem contact met ons op, dan schetsen we u graag de mogelijkheden voor maatwerk IT-advies.

Succes begint met een mooie samenwerking

Stichting Obase

Als er enkele duizenden inlogpogingen per minuut op je servers worden losgelaten, dan wordt zelf inloggen verrekte lastig en soms zelfs onmogelijk. Het overkwam Stichting Obase die in Zeeland elf openbare basisscholen met ruim 150 docenten onder haar hoede heeft.

In een periode van anderhalve maand werden de servers overgezet. Uiteraard werd er eerst uitvoerig getest. Pas toen dat naar tevredenheid was, werden de oude servers buiten gebruik gesteld. Ben informeerde bij alle directeuren persoonlijk hoe zij de overgang hadden ervaren. Nagenoeg onopgemerkt was het antwoord.
Er waren soms korte momenten dat iemand even niet bij zijn email kon, maar dat was te overzien. Bovendien was vooraf uitvoerig over alle stappen gecommuniceerd en zodoende kreeg Ben dan ook geen klachten op z’n bordje.

Vakantiepark de Klepperstee

Om op het terrein van ruim dertig hectare een niet haperend wifi-netwerk aan te leggen schakelde eigenaar-directeur Jeroen de Hollander NetGroep in. Jeroen: “Internet is voor onze gasten net zo vanzelfsprekend als water en stroom.”

Tenten, campers, vouwwagens, bungalows en cabins; de gasten op vakantiepark De Klepperstee in Ouddorp hebben keus uit allerlei vormen van verblijf.
Of de aanleg van die installatie een ingewikkelde klus was? “Ik heb geen idee, dat moet je aan de specialisten van NetGroep vragen. Daarvoor huren we hen ook in. Dit jaar was een heel druk jaar, met allemaal nieuwe zaken waarbij zij een belangrijke rol speelden, en dat is hartstikke goed gegaan. Het is een prettige partij om mee samen te werken.”

Schults Nederland

Vandaag de dag moeten er zo’n 80 medewerkers verdeeld over Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant aangestuurd worden. Snelle en betrouwbare IT-faciliteiten zijn daarbij onmisbaar.

Ook hier rukt de digitalisering in moordend tempo op. Voormannen die de schilders en monteurs aansturen willen geen papieren projectinstructies meer, maar geven de voorkeur aan digitaal. Handiger en actueler. Maar dat vereist wel dat er goede back-up’s zijn en de bestanden ook altijd toegankelijk zijn. Schults houdt daarbij van simpele oplossingen. Zo lopen er met NetGroep experimenten om de projectinstructies ook via tablet of smartphone inzichtelijk te maken.

Van Nelle Fabriek

Van Maanen is vol lof over de wijze waarop de mensen van NetGroep dat adequaat oplosten: ”Snel en netjes. Het moest kort voor een groot event opgeleverd worden. Dat was geen enkel probleem. Het zijn allemaal vakidioten, dat is altijd fijn om mee te werken. Voordat wij zien dat er ergens een storing is, hebben zij het al opgelost.”

Ontwerp en aanleg van het netwerk was een forse uitdaging. De Van Nelle Fabriek is een UNESCO-monument dus ‘even wat gaten boren’ om kabelgoten en accesspoints op te hangen is er niet bij. Evenmin als kabels wegwerken achter systeemplafonds, want die kennen ze hier niet. Van Maanen is vol lof over de wijze waarop de mensen van NetGroep dat adequaat oplosten: ”Snel en netjes. Het moest kort voor een groot event opgeleverd worden. Dat was geen enkel probleem. Het zijn allemaal vakidioten, dat is altijd fijn om mee te werken. Voordat wij zien dat er ergens een storing is, hebben zij het al opgelost.”

Met de aangesloten camera’s zorgt het netwerk bovendien voor meer rust in de bedrijfsvoering, ja zelfs voor meer nachtrust. Van Maanen: ”Tijdens Art Rotterdam komen hier tienduizenden bezoekers. Dan was het voorheen altijd veel heen en weer lopen en bellen om de gang van zaken bij de verschillende horecapunten te volgen.

Nu kunnen we via een app op de telefoon zién hoe het overal loopt. Hetzelfde als we ’s nachts in een van de zalen een grote ombouw moeten doen. Voorheen reed ik middenin de nacht langs om dat te volgen. Nu zet ik m’n wekker om vier uur, kijk even op de app of het werk vordert en slaap daarna rustig verder.”

Saman Groep

Adviseurs en telewerkers moeten op elk moment kunnen inloggen op de servers. Ook voor de servicemonteurs is dit ontzettend belangrijk. De 200 Mbit/s internetverbinding compleet met servers, firewalls en switches werd geleverd en aangelegd door NetGroep.

Het beheer gebeurt grotendeels door Rinus, die al 20 jaar bij de Saman Groep werkt. Ook werkt hij al zeker 15 jaar met NetGroep samen. “Negen van de tien keer dat het misgaat op ons netwerk, gaat het om gebruikersfouten van onze eigen mensen. Het is niet nodig om daar een externe partij bij te betrekken.” Daarom lost Rinus het grootste deel zelf op.
Alleen bij complexere problemen of wanneer het hem aan tijd ontbreekt, schakelt hij NetGroep in. Over die samenwerking is hij te spreken. En al helemaal over z’n vaste contactpersoon: “Robbert is een topper!”

7T software

“Ons dagelijks werk is softwareontwikkeling, dus dan is het wel zo fijn dat onze computers het altijd doen!”, zegt Arjan van der Neut van 7T software met een gulle lach.

Bij een probleem moet 7T razendsnel kunnen ingrijpen. Soms door van op afstand het beeldscherm bij de klant over te nemen. In alle gevallen is stabiel en betrouwbaar internet een absolute voorwaarde. Daarover is Arjan te spreken: ”NetGroep heeft onze infrastructuur zo aangelegd dat als het ene netwerk uitvalt het andere het meteen overneemt. Zodat we nooit uit de lucht zijn.” Het werkt uitstekend. Het is – gelukkig sporadisch! – voorgekomen dat bij graafwerkzaamheden een van de twee netwerken plat ging, maar dan pakte de andere verbinding het naadloos over.

Electro Cirkel

Met 120 medewerkers – waarvan 16 op het eigen inkoopkantoor in China – bedienen ze de scheepvaart wereldwijd én de retail in Europa. Met de groei van de onderneming, werden ook de eisen voor de IT-structuur opgeschroefd. “Ons systeem moet 24 uur beschikbaar zijn en mag geen ‘downtime’ hebben.”

Veel aandacht gaat verder uit naar firewalls en VPN-verbindingen, om virussen en aanvallen van hackers buiten de deur te houden. Wie het Rotterdamse hoofdkantoor betreedt zal tevergeefs zoeken naar servers. Alle data is veilig opgeslagen in een groot datacenter bij de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Een zware glasvezelkabel – een zogenaamde dark fiber – zorgt voor een supersnelle verbinding. Mark: ”Dat datacenter is beter beveiligd dan dat wij dit kantoor kunnen beveiligen. onderhoudsintensief. IT is voor ons geen ‘core competence’. En dat moet het ook niet worden. Dat leggen we liever neer bij een partij die daar goed in is.”

Mammoet Ferry Transport

De afgelopen 10 jaar hebben we met Mammoet Ferry Transport B.V. een zeer hechte samenwerking opgebouwd. Inmiddels verzorgen we ook de IP-telefonie voor Mammoet Ferry Transport B.V. en zijn we trots op de enorme tevredenheid bij onze klant.

Mammoet Ferry Transport B.V. uit Rotterdam vroeg ons hun complete IT-omgeving te vernieuwen. We grepen die kans aan om het grootste deel daarvan bij ons in het SmartDC-datacenter te plaatsen. De specialist in transport tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland werkt daardoor nu naadloos samen vanuit locaties in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Engeland en Schotland. Vanuit ons datacenter creëren we online werkplekken zodat alle medewerkers hun eigen bureaublad, alle software en alle data altijd bij de hand hebben.

Maak gebruik van onze IT Audit diensten

Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken

Locatie Rotterdam

Van Nelleweg 1
3044BC Rotterdam

Locatie Zeeland

Zeeanemoonweg 2C
4325 BZ Renesse